tisdag 1 december 2009

...

Blev mordmisstänkt efter älgattack
Han beskylldes för att ha mördat sin fru, men troligen blev hon i stället dödad av en älg. Maken till den 63-åriga kvinnan i Loftahammar kräver ett högt skadestånd.
Han beskylldes för att ha mördat sin fru, men troligen blev hon i stället dödad av en älg. Maken till den 63-åriga kvinnan i Loftahammar kräver ett högt skadestånd.
- Han har varit frihetsberövad och misstänkt för ett brott som aldrig har begåtts, konstaterar den i dag 69-årige mannens advokat, Jonas Granfelt.
Granfelt är mycket kritisk till hur åklagare och polis har skött utredningen sedan den 63-åriga kvinnan hittades med mycket svåra skador vid stranden av en sjö utanför Loftahammar i nordöstra Småland i september 2008. Redan från början låste man fast sig vid teorin att hon mördats av sin make, menar Granfelt.
- Det som vi i början betecknade som ett mord kan vi nu konstatera har varit en mycket tragisk olycka, sade polisens förundersökningsledare Cecilia Brick på presskonferensen i Västervik
Hon konstaterade att det varit ett mycket komplicerat fall för utredarna, där nya frågetecken dykt upp under hand. Polisen har hållit hundratals förhör och haft hjälp av Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL) och Rikskriminalpolisens gärningsmannaprofil.
Johan Bruun, chef för tekniska roteln hos polisen i Kalmar län, berättade att han först hade bedömt att platsen där kvinnan hittades var en fyndplats och att hon bragts om livet någon annanstans. Till en början utgick man också från att håren på kvinnans kropp var hundhår.
- Vändpunkten kom när vi i januari fick besked från SKL om att det rörde sig om hår från hjortdjur, sade Bruun.
Göran Ericsson, professor vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Umeå, säger att det är ganska vanligt att älgar är aggressiva mot människor och gör utfall, men för att man ska komma till allvarliga skada fordras en serie olyckliga omständigheter. Den här tragiska händelsen betecknar han som extremt ovanlig.
- Internationellt sett känner vi inte till något motsvarande fall.

http://nyheter.se.msn.com/article.aspx?cp-documentid=151153443

5 kommentarer:

Jocke Balke sa...

Din älgfobi känner inga som helst gränser... :)

sara-matilda sa...

Ok, kolla här.
I Sverige finns nada farliga djur. Det är typ getingen om man är allergiskt, vilket jag inte är. Men älgen! stor, (STOR!) horn, ilsk och stor. jag vet inte, men så konstigt är det ju faktiskt inte att vara rädd för Sveriges typ stösta djur (björnar finns ju inte där jag bor så..)
Så många andra djur är jag inte rädd för. visst kan man hoppa till om man ser en orm någon gång men de är ju skit små och helt ofarliga.
Här finns dóck en massa djur att vara rädd för..
ooo

Jocke Balke sa...

Din älgfobi känner VERKLIGEN inga som helst gränser... ;)

Och jag har inte sagt att du har fel.

Kram på dig!

mooosen sa...

Mäh! Det var en tragisk händelse som var extremt ovanligt!

sara-matilda sa...

still...